Sprudlende og innovativt samarbejde på højteknologisk plan

Sidste uges Food & Bio Global Summit 23 satte fokus på bæredygtig fødevareproduktion, hvor samarbejde og innovation blev fremhævet som nøglen til succes. Projektet FOODHAY har allerede skabt banebrydende samarbejder.

I sidste uge dannede Aarhus rammen om vores Food & Bio Global Summit 23, hvor omstillingen til en mere bæredygtig fødevareproduktion var det absolutte centrum i den to dage lange konference, der sprudlede med ideer til en grønnere fremtid. 

At samarbejde og innovation er nøglen til succes, var en af hovedkonklusionerne både fra scenen og blandt de flere end 170 deltagere fra 25 lande, som alle har et fælles fokus i at bidrage til en mere bæredygtig fremtid. 

At skabe innovation, og skalere de nye produkter op til kommerciel anvendelse, kræver udvikling og derfor er det skønt at se, at det nationale forskningsinfrastrukturprojekt, FOODHAY, som er blevet til med støtte fra Uddannelses- og Forskningsministeriet og fra konsortiet bag, sætter nye standarder for samarbejde netop mellem fødevarevirksomheder og forskningsinstitutioner. 

Danmarkshistoriens største infrastrukturfællesskab om fødevarer bærer frugt

FOODHAY-platformen gør det muligt på et helt nyt niveau at undersøge og udvikle råvarer og ingredienser og generelt sundere og mere bæredygtige fødevarer og mindske madspild.

Der er indkøbt højteknologisk udstyr for et trecifret millionbeløb i projektet, som er blevet fordelt mellem de forskningsinstitutioner, der står bag platformen, og det har på nuværende tidspunkt resulteret i en lang række samarbejder mellem FOODHAY partnerne og virksomheder. 

Som repræsentant for de danske fødevarevirksomheder, er vi i Food & Bio Cluster Denmark især glade for, at en lang række innovative små og mellemstore virksomheder allerede har kastet sig ind i dette samarbejde med forskningsmiljøerne og har fået værdi ud af det. 

Bag FOODHAY står Aarhus Universitet, Københavns Universitet, DTU og Teknologisk Institut i et partnerskab med Arla Foods som strategisk partner.  Du kan læse meget mere om FOODHAY og partnerne bag i pressemeddelelsen her