Ni stærke netværk – og flere på vej
I Food & Bio Cluster Denmark starter vi løbende nye netværk, hvor vores medlemsvirksomheder i en lukket kreds får mulighed for at blive opdateret, udveksle viden og sparre med hinanden om specifikke emner, der står højt på dagsordenen inden for fødevarer og bioressourcer.

Et netværk består typisk af 10-15 medlemsvirksomheder og mødes fire gange årligt til arrangementer, hvor Food & Bio Cluster Denmark henter eksperter ind på det specifikke område og hvor medlemmerne indbyrdes kan drage fordel af hinandens viden, erfaringer og udfordringer.
Netværk er rygraden i Food & Bio Cluster Denmarks medlemsbaserede aktiviteter, og november er en aktiv måned, hvor fire af vores i alt ni netværk mødes:
- i dag (d. 3. november) mødes Climate Impact Assessent of Food netværket for at udveksle viden om udfordringer og løsninger i forhold til de voksende krav på klimavurderingsområdet.
- D. 10. november holder de to netværksgrupper Green Protein Network og Side Streams from Food Production fællesmøde med fermentering af grønne proteiner som emne
- og 24. november er det Fødevaresikkerhedsnetværket der dykker ned i nyt om specielt BRC-standarder.
Er du og din virksomhed interesseret i at være med i et af vores spændende netværk, er du altid velkommen til at kontakte medlemschef Sine Riisager og høre mere om mulighederne for at blive medlem i Food & Bio Cluster Denmark og få vejledning i, hvilke netværk der ville være relevante for dig.
Round Table - Forløber for netværk
Før et netværk etableres, afsøger vi hvilke emner, som virksomheder i fødevare og bioressourcesektoren specielt ønsker at gå nærmere ind i. Når emnet er fundet, inviterer vi i første omgang til et Round Table-forløb på to møder, hvorefter vi vurderer, om vi rammer rigtigt og om der er potentiale for at starte et netværk op.
Til forskel fra de etablerede netværk er et Round Table åbent for alle interesserede, som gerne vil snuse til et område.
I november inviterer vi til hele to Round Tables. Begge finder sted 15. november:
- Round table om Smag: Dette round table er målrettet primært fødevare- og drikkeproducenter og
- Regenerative and biodiverse food production: Her tager vi udgangspunkt i regenerativt landbrug og hvordan man definerer, verificerer og dokumenterer dette begreb på dagsordenen
Du kan læse mere om begge arrangementer her:
Flere nyheder fra Food & Bio Cluster

Søg støtte til cirkulær forretning
SMV'er i Region Sjælland, der sammen med værdikædepartnere udvikler, tester og skalerer cirkulære løsninger kan nu søge flere midler gennem Closing Loops-programmet.
Nye veje for fiskeindustriens sidestrømme
Store mængder værdifulde sidestrømme fra fisk og skaldyr går til spilde. I BlueRev-projektet arbejder Food & Bio Cluster Denmark med fiskeindustrien i Grønland på løsninger, der styrker selvforsyning, miljøansvar og lokal værdiskabelse.
Nyt EU-projekt omdanner affaldsgasser til værdifulde produkter
CERNET skal sætte skub i den cirkulære kulstoføkonomi ved at omdanne biogene emissioner til højværdiprodukter