Ny mulighed for direkte telefonisk rådgivning om ansøgninger novel foods

SMV'er med spørgsmål omkring novel foods på det europæiske marked har nu mulighed for at indsende interessetilkendegivelse om direkte telefonisk rådgivning fra Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet (EFSA).

Foto: Frem til 31. oktober kan SMV'er søge om at få direkte telefonisk rådgivning fra EFSA om lancering novel foods på det europæiske marked (foto: iStock).

Er din virksomhed interesseret i at få vejledning om ansøgningskravene til at lancere nye fødevarer på det europæiske marked.

Så er det nu muligt at indsende en interessetilkendegivelse for at få Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet (EFSA) i røret for at afklare spørgsmål omkring regler og krav, der følger med lanceringen af innovative fødevarer på det europæiske marked, og dermed styrke jeres ansøgningsproces. 

Rådgivningen kan benyttes på ethvert tidspunkt før indsendelse af en ansøgning, men fokuserer særligt på to faser, der kan være af stor interesse for SMV'er med begrænset erfaring:

  • Tidlig udviklingsfase: Før virksomheden påbegynder de undersøgelser, der skal inkluderes i ansøgningen.
  • Sen forberedelsesfase: Når de fleste oplysninger, der skal indgå i ansøgningen, allerede er tilgængelige. EFSA tilbyder rådgivning til små og mellemstore virksomheder (SMV'er) inden for nye fødevarer.

Få afklaret dine spørgsmål over telefonen

Rådgivningen sker gennem telefonmøder med EFSA's eksperter frem til 12. december 2024.

Det kræver at du først indsender en interessetilkendegivelse via formularen herunder.

Tilkendegivelsen skal fremsendes senest 31. oktober 2024.