Food & Bio Cluster Denmark får 22,5 mio. kroner til at drive innovation i de kommende to år
Fødevare- og bioressourcesektoren prioriteres højt i tildelingen af midler fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse. I klyngeprogrammet Innovationskraft er der over de næste to år øremærket i alt 175 mio. kr, til de 13 nationale klyngers arbejde med at drive innovation blandt andet gennem innovationssamarbejder og aktiviteter.
Food & Bio Cluster Denmark er den klynge, der har fået flest midler tildelt med 22,5 mio. kr. til at arbejde med innovation i små og mellemstore virksomheder, sikre netværk og samarbejde mellem virksomheder og videninstitutioner og det offentlige.
- Prioriteringen fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse reflekterer, at fødevare- og bioressourceerhvervet udgør det største erhvervsområde i Danmark og understreger, at innovationsbehovene er tilsvarende store i forhold til grøn omstilling og optimal udnyttelse af nye teknologier inden for digitalisering, automatisering og biotech, siger direktør Lars Visbech Sørensen om den nye tildeling.
- For Food & Bio Cluster Denmark giver de nye midler de kommende to år os nye muligheder for yderligere at stimulere innovative samarbejder for vores medlemmer, mellem virksomheder og viden- og forskningsinstitutioner i hele landet. Samtidig vil vi udvikle de tætte samarbejder, vi har med en række kommuner, om at hjælpe deres virksomheder ind i stærke samarbejder og nye forretningsmuligheder. Især oplever vi et behov for at udvikle nye løsninger inden for grøn omstilling og energivenlige produktionsmetoder. Her kan Innovationskraft-midlerne netop også anvendes til at finde nye løsninger.

Midler til nye samarbejdsprojekter
Til at løse opgaven har Food &Bio Cluster Denmark som national fødevare- og bioressourceklynge etableret en landsdækkende struktur med tilstedeværelse på i alt 10 lokationer fordelt i Jylland, på Fyn og Sjælland.
- Vi skal være let tilgængelige overalt i Danmark. Det er helt afgørende for, at vi kan drive innovation og vækst i hele landet. Fra vores lokale kontorer arbejder vi tæt sammen med lokale og regionale kræfter for at nå netop de virksomheder, der har brug for ny inspiration og ny viden til at sparke gang i ny udvikling. En stor del af de midler, vi nu får stillet til rådighed, vil gå direkte til nye samarbejdsprojekter, der kan levere innovative løsninger for virksomheder og giver mulighed for at styrke Food & Bio Cluster Denmarks indsats for øget internationalisering af danske SMVer og opstartsvirksomheder, siger Lars Visbech Sørensen.
Fødevareerhvervet er et globalt eksporterende erhverv og kan derfor ikke udvikles i en dansk sammenhæng alene. Erhvervet er afhængigt af at kunne tiltrække førende international viden og formidle globale samarbejder, hvilket også er en del af opgaven under Innovationskraft.



Flere nyheder fra Food & Bio Cluster

Søg støtte til cirkulær forretning
SMV'er i Region Sjælland, der sammen med værdikædepartnere udvikler, tester og skalerer cirkulære løsninger kan nu søge flere midler gennem Closing Loops-programmet.
Nye veje for fiskeindustriens sidestrømme
Store mængder værdifulde sidestrømme fra fisk og skaldyr går til spilde. I BlueRev-projektet arbejder Food & Bio Cluster Denmark med fiskeindustrien i Grønland på løsninger, der styrker selvforsyning, miljøansvar og lokal værdiskabelse.
Nyt EU-projekt omdanner affaldsgasser til værdifulde produkter
CERNET skal sætte skub i den cirkulære kulstoføkonomi ved at omdanne biogene emissioner til højværdiprodukter