Bioøkonomikonference 2023

Det grønne guld i fokus på Bioøkonomikonference 2023

Kom med til to inspirerende dage i Maribo, hvor du får masser af viden og perspektiv på de mange muligheder i bioøkonomi og bioressourcer og mulighed for at netværke på tværs af faglige grænser i Engestofte Gods’ smukke rammer.

I Danmark har vi nogle af de bedste betingelser for at dyrke de helt centrale bioressourcer, som skal være med til at sikre den grønne omstilling.

Netop derfor er det helt centralt, at vi har øje for, at alle afgrøder fra jordbruget i fremtiden kan og skal bruges til meget andet end fødevarer og foder, og at en optimal udnyttelse af biomasse er helt afgørende. Det sætter vi fokus på 2023-udgaven af Dansk Bioøkonomikonference, som i år byder på hele to dage med den nyeste viden, masser af inspiration og netværk.

Så sæt kryds i kalenderen 4. og 5. oktober og indstil GPS’en på Maribo og Engestofte Gods, hvis du vil være helt opdateret og samtidig udvide dit netværk omkring nye, bæredygtige produktioner og produkter, når Food & Bio Cluster Denmark er med i samarbejdet om at sætte den cirkulære økonomi på dagsordenen på konferencen, der realiseres med støtte fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse.

Formålet med konferencen er at give ny viden om bæredygtige produktioner og produkter, hvor styrkede økosystemer og øget biodiversitet er en del af løsningerne. Visionen er, at biomasse fra både land og vand dyrkes, høstes og anvendes bæredygtigt så effektivt og så højt oppe i værdikæden som muligt.

Til at belyse området bedst muligt bliver der dækket op med en 3-spors menu, som sætter Agri-aqua, fremtidens landbrug og potentialet i industrielle symbioser i fokus. De tre spor suppleres af et hovedspor, hvor du får det generelle overblik, de nyeste indsigter og konkrete bud på, hvordan du som aktør får styr på de grønne budskaber og håndterer din ageren, så du og din virksomhed ikke uforvarende ender i beskyldninger om greenwashing.

Det får du ud af konferencen

Med et bredt og inspirerende program får du blandt andet indblik i, hvordan små og store virksomheder skaber ny forretning med bioøkonomi, inspiration fra forskere fra landets førende videninstitutioner inden for bioøkonomi, som giver deres bud på de næste realiserbare forretningsmuligheder.

Der er rigtig meget at vælge imellem i det store program, så vi har spurgt eventansvarlig i Food & Bio Cluster Denmark, Senior Innovation Manager Signe Værbak, hvad hun vil have ekstra fokus på i programmet.

”Jeg ser meget frem til at høre en række bud på, hvordan vi i Danmark kan sikre en tilstrækkelig forsyning af råvarer til fremtidens biobaserede produktion og samtidig tilgodese vores biodiversitet. Jeg er specielt optaget af de nye muligheder, som ligger i præcisionsjordbruget og i de regenerative dyrkningsmetoder og vil derfor med stor interesse følge temaet om fremtidens landbrug – biodiversitet over og under jorden.” - Sine Værbak

Signe Værbak

Signe Værbak

Senior Innovation Manager 

Vi gør gode idéer til grøn forretning

Food & Bio Cluster Denmark er den danske nationale klynge for fødevarer og bioressourcer.

Vi arbejder for at samle hele branchen om at tænke nyt, skabe udvikling og styrke vores allerede stærke position i både ind- og udland.