Danmarks stærke position inden for fødevarer og bioressourcer styrkes
Food & Bio Cluster Denmark er i dag blevet blåstemplet som Danmarks nye nationale klynge med en bevilling fra Uddannelses- og Forskningsministeriet.
Med den nye klyngebevilling i hus kan Food & Bio Cluster Denmark nu medvirke til at styrke samarbejde og innovation i den danske fødevare- og bioressourceklynge – bl.a. ved at samle virksomheder, der søger inspiration, netværk og samarbejde, og videninstitutioner i samspil om at skabe fremtidens løsninger på de globale udfordringer, som verden har i forhold til fx klima.
- Med denne bevilling har Food & Bio Cluster Denmark nu mulighed for at cementere Danmarks styrkeposition inden for fødevarer og bioressourcer på globalt plan. Det er en opgave, som vi har set frem til at tage fat på. For at bevare vores stærke position skal vi have viden ud at arbejde i virksomheder på en hurtig og effektiv måde. Grundlaget for dette er, at samarbejdet mellem forskere, virksomheder og offentlige aktører styrkes med innovation på verdensplan for øje, udtaler Lars Dalsgaard, formand for Food & Bio Cluster Denmark og Senior Vice President i Arla Foods.

Udnytte vores internationale brand
Den danske fødevare- og bioressourceklynge har allerede i dag en stærk position, når man måler på innovation og evnen til skabe grøn omstilling. Det er netop blevet dokumenteret i analysen ”Verdens førende tech-regioner” fra Akademiet for de Tekniske Videnskaber. I analysen måles Danmarks styrkepositioner i et globalt perspektiv op mod verdens 30 førende science & tech-regioner. På kun fire af de 11 områder, som vi i Danmark betragter som styrkepositioner, kan vi måle os mod de andre. Heldigvis er fødevareområdet en af de fire styrkepositioner, hvor Danmark skaber mere innovation end i de 30 stærkeste regioner, der sammenlignes med i rapporten.
I arbejdstøjet
- Med den nye bevilling i hånden står vi godt rustet til at sætte yderligere gang i aktiviteterne for klyngen til gavn for medlemmerne og den samlede branche, udtaler Lars Visbech Sørensen, CEO, Food & Bio Cluster Denmark, og fortsætter:
Yderligere information
Lars Visbech Sørensen, CEO, mobil 4056 7128
Flere nyheder fra Food & Bio Cluster

Søg støtte til cirkulær forretning
SMV'er i Region Sjælland, der sammen med værdikædepartnere udvikler, tester og skalerer cirkulære løsninger kan nu søge flere midler gennem Closing Loops-programmet.
Nye veje for fiskeindustriens sidestrømme
Store mængder værdifulde sidestrømme fra fisk og skaldyr går til spilde. I BlueRev-projektet arbejder Food & Bio Cluster Denmark med fiskeindustrien i Grønland på løsninger, der styrker selvforsyning, miljøansvar og lokal værdiskabelse.
Nyt EU-projekt omdanner affaldsgasser til værdifulde produkter
CERNET skal sætte skub i den cirkulære kulstoføkonomi ved at omdanne biogene emissioner til højværdiprodukter