Gør dine bæredygtighedsinitiativer til en konkurrencefordel
De nye EU-standarder stiller krav til værdikæder, og derfor kan også mindre virksomheder, der ikke bliver direkte påvirket af de nye EU-krav til bæredygtighedsafrapportering, blive mødt med nye leverandørkrav fra de større B2B-virksomheder, de leverer varer eller ydelser til.
Når virksomheder derfor dokumenterer og afrapporterer på deres bæredygtighedstiltag inden for ESG (Environment, Social og Governance) kan det derfor blive en konkret konkurrencefordel, som man bliver tilvalgt som leverandør på baggrund af, fortæller Dan i webinaret.
For at kunne lave deres ESG-rapportering vil større virksomheder sandsynligvis spørge underleverandører om, hvad deres bidrag er til eksempelvis klimaaftryk, Co2-reduktioner, livscyklusanalyser eller branchespecifikke parametre.
Sådan kommer du godt i gang
I webinaret kan du bl.a. blive klogere på hvilke 15 minimums ESG-rapporteringsområder, du skal forholde dig til og høre mere om en standardskabelon, som FN17 Business arbejder med.
- Vi mener, at man skal gå længere end de 15 minimumskrav, og derfor arbejder vi med en standardskabelon, man kan tage udgangspunkt i. Så får virksomhederne de gængse ting med, som vil blive efterspurgt. Dertil kan selvfølgelig komme nogle branchespecifikke ting, man også skal forholde sig til, og som man skal gå i dialog med kunderne om, tilføjer Dan.

Louise Krogh Johnson
Vil du vide mere?
Modtag vores nyhedsbrev og få besked direkte i indbakken, når vi afholder events eller udgiver ny viden om bæredygtighedsrapportering.
Få mere viden
Vil du være med i netværksgruppe om klima?

Climate Impact Assessment of Food
This network aims to identify and discuss challenges and solutions within climate impact assessment on food, beverages and ingredients and improve the network between partners in the area, with a particular attention to innovation aspects.
Læs om netværksgruppen


Flere nyheder

Når det vi spiser påvirker mikrobiomet: Hvad ved vi, og hvad må vi sige?
Tarmens mikrobiom spiller en nøglerolle for vores sundhed, og fødevarer er en af de mest direkte påvirkningsfaktorer. Med en temadag og et helt nyt netværk stiller vi stiller skarpt på den nyeste viden og regulatoriske rammer.

Sammen om fremtidens retning: Workshop baner vejen for en fælles mission
Aktører fra hele fødevare-, landbrugs- og bioressourcesektoren samles i København den 23. juni for at give input til et roadmap, som fremover skal sætte retningen for grøn omstilling og øget innovation i hele værdikæden.

Next stop: Denmark! Bridge2Food heads North in 2026
Fresh from an inspiring few days at Bridge2Food 2025 in The Hague, we're proud to share some exciting news: In June 2026, Denmark will host Bridge2Food.

Nyt kraftcenter for grøn fødevareinnovation tager form
Fusionen mellem Food & Bio Cluster Denmark og AgriFoodTure er gennemført, og den nye organisation er klar til at accelerere innovation i hele værdikæden