Kan man pyrolysere stubben direkte på marken?
Information
- Sted:
- Balling-Bro ApS, Brogårdsvej 26, 8370 Hadsten, Danmark
- Sprog:
- Dansk
- Pris:
- Gratis / Free
- Fra:
- 02. december 2025 kl. 09:30
- Til:
- 02. december 2025 kl. 14:30
Kan markens egne rester blive til biokul – direkte på stedet?
Et nyt forkuller-redskab fra Balling-Bro ApS bringer spørgsmålet tættere på et svar. Denne prototype kan omdanne stub, avner og halm på marken og gør dermed pyrolyse til en potentiel marknær løsning – langt fra de store, stationære anlæg. Under besøget åbnes dørene til maskinværkstedet, hvor prototypen kan opleves helt tæt på. Og hvis vejret spiller med, kan der blive mulighed for en live-demo i marken.
Udviklingen af redskabet er støttet af InnoBooster, og Balling-Bro ApS står klar til at dele deres næste udviklingsskridt og få faglig sparring fra deltagerne.
Professor Lars Elsgaard fra Aarhus Universitet bidrager med ny viden fra langtidsforsøg med biokul på landbrugsjord – et unikt indblik i effekter, potentialer og perspektiver.
Dagen rundes af med ideudvikling og input til Pyrolysenetværkets aktiviteter i 2026. En oplagt mulighed for at forme næste års retning og opdage nye projektmuligheder i fællesskab.
Foreløbigt program:
- 9.30- 10.00: Kaffe og netværk
- 10.00: Velkommen hos Balling Bro Aps
- 10.15: Demonstration af værkstedsmodel og markmodel
- 11.15: Præsentation af innovationen v/ Jacob Balling Bro Sørensen
- 12.00: Frokost
- 12.30: Viden fra biokul langtidsforsøg på Aarhus Universitet v/ Prof. Lars Elsgaard
- 13.15: Faciliteret Idegenerering (v/ FBCD)
- 13.45: Ideer til årshjul 2026 i Pyrolysenetværket
- 14.00: Kaffe og netværk
Tilmeld dig hurtigst muligt, der er kun få ledige pladser tilbage. Vi ses til en dag fuld af viden og idéer!
---
Vil du høre mere om netværket og hvad du kan få ud af at være med?
Tag fat i Knud herunder for en uforpligtende snak om indhold, muligheder og relevans for din virksomhed.
Læs mere om Pyrolyse- og biokulsnetværket
Netværket er ét af 10 faglige netværk under Virksomhedsudvikling Danmark, hvor medlemmer af Food & Bio Cluster Denmark deler viden og sparrer om konkrete faglige udfordringer i et neutralt og fortroligt rum.
Alle netværk er etableret på baggrund af ønsker fra medlemmer, og deltagelse er eksklusivt for medlemsvirksomheder.