Ny rapport: Biosolutions kan skabe over 40.000 job
HURTIGT OVERBLIK:
BIOSOLUTIONS:
- Biosolutions kan skabe 40.000 job og bidrage med 96 mia. kr. til dansk økonomi inden 2035.
- Food & Bio Cluster Denmark understøtter væksten sammen med stærke partnere i Erhvervsfyrtårnt for Biosolutions - Biosolutions Zealand.

Biosolutions kan skabe over 40.000 job og bidrage med 96 mia. kr. til dansk økonomi inden 2035, viser ny analyse. (Foto: Chriss_ns, iStock)
Biosolutions kan blive en ny dansk erhvervssucces på linje med vindenergi og life science. Det viser en ny rapport, som Amsterdam Data Collective (ADC) har lavet for Novonesis.
Ifølge analysen kan biosolutions skabe op mod 40.000 job i Danmark inden 2035 - både direkte og indirekte. Det svarer til hele befolkningen i Fredericia eller Køge. Den samlede økonomiske gevinst ventes at nå 96 mia. kr., hvoraf 48,5 mia. kr. kommer fra direkte værdiskabelse.
I Food & Bio Cluster Denmark arbejder vi sammen med Novonesis og en række andre stærke partnere i Erhvervsfyrtårnet for Biosolutions (Biosolutions Zealand) og genkender det enorme potentiale og ikke mindst vigtigheden af at samarbejde på tværs af hele økosystemet.
- Vi skal gøre det let for virksomheder at udvikle biosolutions – ikke kun for klimaets skyld, men også fordi det er en vej til vækst og nye arbejdspladser. Rapporten viser, hvor stort potentialet er, hvis vi lykkes med at bygge bro mellem startups, etablerede virksomheder, forskningsmiljøer og myndigheder og hjælper virksomhederne med at bringe de mange spændende nye løsninger på markedet. Det kræver et stærkt økosystem, hvor alle aktører spiller sammen, siger Louise Krogh Johnson, projektleder på Erhvervsfyrtårnet for Biosolutions Zealand.
Erhvervsfyrtårnet for Biosolutions Zealand oplever en markant interesse fra virksomheder i hele landet, der ønsker at udvikle og implementere nye, biobaserede løsninger.
Over de seneste tre år har fyrtårnet ydet økonomisk støtte til 37 innovationssamarbejder mellem virksomheder og vidensinstitutioner, hvor der er arbejdet målrettet på at udvikle nye løsninger. Samtidig er landets test- og opskaleringsfaciliteter for biosolutions blevet kortlagt, og der er uddelt vouchers, som har hjulpet virksomheder med at tilgå opskaleringsfaciliteter og overkomme nogle af de første barrierer i processen fra idé til markedsmoden løsning.
- Erhvervsfyrtårnet bevæger sig nu ind i sin tredje fase, hvor vi i de kommende år ønsker at arbejde målrettet for at styrke samarbejdet på tværs af værdikæder og sektorer - både i Danmark og på tværs af landegrænser. Det er helt centralt, hvis vi skal fastholde og udbygge Danmarks position som frontløber inden for biosolutions, ikke mindst i et europæisk perspektiv, siger Louise Krogh Johnson.
Biosolutions for en grønnere fremtid
Bæredygtige løsninger skabt i krydsfeltet mellem natur og teknologi




Erhvervsfyrtårnet Biosolutions Zealand er støttet af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse og EU.
AKTUELT //

Debat: Vi skal skrue op for samarbejdet om plantebaserede fødevarer
Hvordan sætter vi turbo på udviklingen af plantebaserede fødevarer i Danmark? Det har direktør for AgriFoodTure og Food & Bio Cluster Denmark, Anette Friis, sammen med tre andre centrale aktører givet deres bud på i et fælles debatindlæg i Klimamonitor.

Skal levere kalibreringer og valideringer til den voksende biosolutions-industri
Biosolutions kan skabe nye job i Danmark, og sjællandske SIMVal ruster sig allerede til markedet med valideringsprojekter og kalibreringer med støtte fra Biosolutions Zealand.

Smag på data – og data på smag
AI i fødevareinnovation: Indsigter fra netværksmødet i Smagsnetværket og Netværket for Datadrevet Forretning
