Innovation i Fynske Fødevarer – Udnyttelse af sidestrømme
Information
- Sted:
- Slagteribygningen Faaborg, Værftsvej 8, 5600 Faaborg, Danmark
- Sprog:
- Dansk
- Pris:
- Gratis / Free
- Fra:
- 25. november 2025 kl. 12:00
- Til:
- 25. november 2025 kl. 17:00
Vil du være med til at forme fremtidens ressourceanvendelse på Fyn?
Den 25. november inviterer Food & Bio Cluster Denmark til en inspirerende halvdagskonference i Slagteribygningen, Faaborg – med fokus på, hvordan sidestrømme og restprodukter fra den fynske fødevareproduktion kan omsættes til innovation, vækst og grøn omstilling.
Sidestrømme som råvarer
På Fyn findes væsentlige mængder af organiske restprodukter: Rapskage, mask fra bryggerier, aspargesrester og citrusskaller, CO₂ og permeat er eksempler. Disse sidestrømmer rummer muligheder for at udvikle nye produkter, nye partnerskaber og nye forretningsmodeller.
Virksomheder som Circular Food Technology, LactoLink, Endless Foods, Glean, Algiecel mfl. udnytter allerede andre fødevarevirksomheders rest- og sidestrømme kommercielt til højkvalitets foder og fødevarer.
Konferencen samler fødevarevirksomheder, teknologileverandører, GTS’er og andre aktører, der vil være med til at forme cirkulære fødevareøkonomi på Fyn. I løbet af en eftermiddag vil du møde cases, eksperter, iværksættere og etablerede virksomheder, der allerede er i gang, og få mulighed for at finde nye samarbejdspartnere gennem faciliteret matchmaking møder.
Konferencen sker i et samarbejde mellem Food & Bio Cluster Denmark, Faaborg-Midtfyn Kommune og Fonden Slagteribygningen. Rammen for konferencen er den tidligere fødevarefabrik, Slagteribygningen, på havnen i Faaborg. Bygningen vil i de kommende år blive omdannet til et center for madinnovation og -produktion, iværksætteri samt et fællesskab for hele Fyn.
Program
12:45 -13:00 | Velkommen - Vi sætter scenen for eftermiddagen
Velkommen til, v. Heidi Juul Madsen, Chef for Bosætning, Erhverv og Organisation i Faaborg Midtfyn Kommune
Gennemgang af program og formål med eftermiddagen, Claus Mortensen, Head of Business Acceleration, Food & Bio Cluster Denmark
13.00-13.15 | Slagteribygningen i Faaborg: Fra nedlagt industribygning til oplevelses- og fødevareøkonomisk kraftcenter for Fyn
v. Christian Thulstrup Lauesen, Udviklingschef i Fonden Slagteribygningen
13:15 -13:45 | Praktisknært inspirationsoplæg om konkrete ressourcer og anvendelsespotentiale i sidestrømme på Fyn
v. Claus Mortensen, Head of Business Acceleration, Food & Bio Cluster Denmark
13:45- 14:15 | Muligheder for finansiering af innovation
Overblik over nationale aktiviteter og finansieringsmuligheder, partnere og øvrige ressourcer til at udnytte sidestrømme:
- Muligheder via Erhvervshus Fyn og Business Region Fyn v. Kasper Aagaard, Direktør for Finansiering , Erhvervshus Fyn
- Adgang til netværk og finansiering via Sidestrømsnetværksgruppe, Closing Loop mm v. Kersti Haugan, Senior Business Development Manager, Food & Bio Cluster Denmark,
- Vær blandt de 200 virksomheder som får kortlagt forretningspotentialet i dine sidestrømme via samarbejdsprojektet Food Upcycling v. Knud Erik Hilding-Hamann, Seniorspecialist hos Teknologisk Institut
14.15-14.45 | Netværkspause
Vi smager på mad produceret af sidestrømme.
14:45– 15:45 | Faciliteret matchmaking mellem deltagere
Korte 1-1 møder med øvrige deltagere som du på forhånd er blevet matchet med af Food & Bio Cluster Denmark.
15:45 – 16:15| Key note om muligheder i sidestrømme, fødevareinnovation og iværksætteri på Fyn
Henrik Busch-Larsen, iværksætter og investor i blandt andet Algiecel og Unibio. Formand i Dansk Erhverv – Alliance for Biosolutions.
16:15 – 17:00 | Netværksreception - Let forplejning med lokale råvarer. Rundvisning i Slagteribygningen
Tilmeld dig nu og vær med til at skabe nye forbindelser og idéer, der kan bringe fynske fødevarer ind i en endnu mere bæredygtig og innovativ fremtid!